Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Πρόσφυγες,«Μια ιστορία που δεν τελειώνει»... Η εκδήλωση των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αν. Αττικής στο Πολιτιστικό κέντρο Γέρακα


Μία ενδιαφέρουσα και επίκαιρη εκδήλωση για το προσφυγικό, διοργάνωσαν στις 8 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ Παλλήνης-Γέρακα, Παιανίας-Γλυκών Νερών, Σπάτων-Αρτέμιδος και η ΟΜ Εκπαιδευτικών ΣΥΡΙΖΑ.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν:
Ν. Μανιός (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), ο Χρ. Λουκάς (δημοσιογράφος στο Κόκκινο 105,5) και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Κ. Κούνεβα.


Την εκδήλωση χαιρέτισαν στην έναρξη της ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Θανάσης Ζούτσος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου.
Το προσφυγικό δράμα που εξελίσσεται στη χώρα μας, δεν μπορεί να αφήνει κανένα αδιάφορο.
Οι Έλληνες επανειλημμένα έχουν βιώσει την προσφυγιά και δεν μπορούν να μείνουν ασυγκίνητοι. Το αποδεικνύουν καθημερινά άλλωστε με κάθε τρόπο, παρά το 6ετές οικονομικό δράμα που βιώνουν οι ίδιοι.
Τα Videos της εκδήλωσης είναι πολύτιμα και θα συμβάλλουν στην πιο πλήρη ενημέρωση όποιου τα παρακολουθήσει κάτι που καθιστά περιττή οποιαδήποτε περιγραφή από μέρους μου σε αυτό το κείμενο ενημερωτικού χαρακτήρα.
Στο μόνο που θα ήθελα να αναφερθώ είναι στα γεγονότα που συνέβησαν έξω από το Πολιτιστικό κέντρο του Γέρακα, όπου μία περιθωριακή ομάδα επιχείρησε να ματαιώσει ή να στιγματίσει την συγκέντρωση με ασχήμιες και τραμπουκισμούς. Βεβαίως ακόμα και αν μου έλεγαν ότι οι δράστες ήταν κάποια ακροδεξιά στοιχεία της νοοτροπίας "ότι κινείται σφάζεται" δεν θα μου έκανε καμιά εντύπωση και σίγουρα θα είχα πρόβλημα να τους ξεχωρίσω με βάση τις πρακτικές τους. Προφανώς οι πρακτικές των οπαδών της χουλιγκάνικης πολιτικής, που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, όποια ταυτότητα και αν προβάλλουν όπως και αν αυτοπροσδιορίζονται, είναι απολύτως όμοιες και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί. 
Σε κάθε περίπτωση οι διάφορες περιθωριακές μειοψηφίες, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο έως ανέφικτο, να παίξουν οποιονδήποτε πολιτικό ή κοινωνικό ρόλο με τέτοιες μεθόδους.
Μεθόδους οι οποίες ούτε φοβίζουν κανένα, ούτε και φυσικά μπορούν να πείσουν πολιτικά κανένα, όπως οτιδήποτε βασίζεται σε οποιουδήποτε χαρακτήρα εξαναγκασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου