Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Μάνος Ελευθερίου... Ταξίδι προς την αθανασία..

Ελληνικός πολιτισμός. 
Και οι στυλοβάτες του.
Και εμείς που ολοένα παρακολουθούμε και διαπιστώνουμε ότι ένας ένας φεύγουν. Θα αναφερθώ στον Μάνο Ελευθερίου ο οποίος δεν πρέπει να έχουν περάσει δύο μήνες που ήταν εδώ μαζί μας, σε εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου προς τιμήν του.
Ο Μάνος Ελευθερίου. στιχουργός τραγουδιών που έμπαιναν μέσα στην ψυχή μας σε όλη την μέχρι τώρα ζωή μας, συγγραφέας, κάποτε δημοσιογράφος κλπ (αυτής της αξίας οι άνθρωποι δεν σταματούν πουθενά την αναζήτηση), ήταν δίπλα μας, ζωντανός και με ένα χείμαρρο συναισθημάτων να εκπέμπονται από την παρουσία του και μόνο. Αυτός ο άνθρωπος τώρα πια ταξιδεύει προς την Αθανασία.


Θα σταθώ στην συγκίνηση του όταν το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα δια του Διευθυντή του, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και φυσικά ο Δήμαρχος Παλλήνης τον καλωσόρισαν και τον ευχαρίστησαν για την παρουσία του εκείνο το βράδυ στο Γέρακα...

Θα σταθώ στην εικόνα του Μάνου Ελευθερίου, να σηκώνει ψηλά το βιβλίο "Η ιστορία του Γέρακα και της ΠΗΓΗΣ του", ανάμεσα στα παιδιά του 1ου Γυμνασίου που είχαν παρουσιάσει τη ζωή του μέσα από ένα θεατρικό σκετς. Να στέκεται όρθιος παρά τα χρόνια του, υπερήφανος δίπλα στα παιδιά.
Θα σταθώ στην ιδιαίτερη τιμή που είχα να του σφίξω το χέρι και να τον καλωσορίσω στο Γέρακα. Κάτι που θα θυμάμαι όσο ζω.

Ο Μάνος Ελευθερίου δεν είναι πια κοντά μας ως φυσική παρουσία. Όμως είναι μέσα στις ψυχές μας και στις συνειδήσεις μας. Κομμάτι του Ελληνικού πολιτισμού μας που ΜΟΝΟ ΕΝΩΝΕΙ.
Κόντρα σε όσα βλέπουμε γύρω μας. Απέναντι στις ξενόφερτες συνήθειες που αποπροσανατολίζουν και αλλοτριώνουν. Ένα από τα "όπλα" μας στην καθημερινή "μάχη" να κρατήσουμε ζωντανά τις αξίες και τα ιδανικά μας...
Ο Μάνος Ελευθερίου θα υπάρχει στην αιωνιότητα, ως ξεχωριστό κεφάλαιο στο πολιτιστικό βιβλίο της χώρας μας μας. Να μας δείχνει το δρόμο. Στους νέους, σε όλους, σε σένα, σε μένα!
Τον ευχαριστούμε. Καλό του ταξίδι!  

(Σημείωση: Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, αντί στεφάνου διέθεσε χρήματα για την αγορά ειδών για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Παλλήνης)















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου