Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Αγιασμοί και επιστροφή στα σχολεία για τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό του Δήμου μας.

Οι σχολικές υποδομές μας, παραδόθηκαν επισκευασμένες, ανανεωμένες και έτοιμες για χρήση από την σχολική μας κοινότητα. Ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζούτσος, παρευρέθηκε μαζί με συνεργάτες του, στους αγιασμούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα, του 7ου Δημοτικού σχολείου Παλλήνης, του 5ου Δημοτικού σχολείου Παλλήνης, του 2ου Λυκείου Παλλήνης και του 3ου Γυμνασίου Γέρακα, ενώ σε κάθε σχολείο υπήρξε παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής αρχής.
Ο Δήμαρχος έκανε ευρύτατη και λεπτομερή αναφορά στα πολύπαθα 7ο Δημοτικό σχολείο και 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης, τα οποία μετά από δύο πλημμυρικά φαινόμενα λόγω υπερχείλισης του παρακείμενου ρέματος στην περιοχή “Λουτρό” που κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθούν, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν τα απαραίτητα έργα από την Περιφέρεια και το Υπουργείο, που θα καταστήσουν ασφαλή την λειτουργία τους στο φυσικό τους χώρο.

Τα δύο αυτά σχολεία θα λειτουργήσουν προσωρινά στις εγκαταστάσεις που παλιά στεγαζόταν το 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης επί της οδού Έντισον (και κατόπιν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου οι οποίες απομακρύνθηκαν). Φυσικά πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες επισκευές, μετατροπές και προσθήκες αιθουσών για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
Παράλληλα προχωρά η κατασκευή του μόνιμου χώρου όπου θα μεταφερθούν σε μερικούς μήνες (εκτιμάται μέχρι τα Χριστούγεννα), ο οποίος βρίσκεται στην πρόσφατα ενταγμένη στο σχέδιο πόλης Άνω Μπαλάνα Παλλήνης, επί της οδού Μίληση. Ο Δήμος μας φρόντισε κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού να επισπεύσει την κατασκευή του οδικού δικτύου της περιοχής, ώστε να εξυπηρετηθούν οι εργασίες κατασκευής και διαμόρφωσης του νέου σχολείου και βεβαίως η αυριανή πρόσβαση σε αυτό.
Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, αναφέρθηκε στην ανακατασκευή της στέγης και στις εργασίες που θα ακολουθήσουν μετά από αυτή τη σημαντική και αναγκαία παρέμβαση.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου