Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Η λερναία ύδρα της παραπληροφόρησης και πως λειτουργεί...

Όλοι μας δοκιμαζόμαστε στα όρια των αντοχών μας και βρισκόμαστε πολλές φορές έρμαιο στα διασταυρούμενα πυρά της παραπληροφόρησης και των διαφόρων θιγόμενων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων... Θα έλεγε κάποιος πως βρισκόμαστε υπό κατάσταση πολιορκίας και δεν εννοώ φυσικά το προσφυγικό ζήτημα, όσο και αν έχει γιγαντωθεί τελευταία. Αναφέρομαι σε συγκεκριμένα κέντρα που βρίσκονται κάτω από τα ερείπια της γιγάντιας τηλε-εργολαβικής διαπλοκής και κάνουν τα πάντα προκειμένου να ματαιώσουν ή να καθυστερήσουν... την ίδια τους την μοίρα.
Σε πρόσφατη μάλιστα εκπομπή από νυχτερινό τηλεπαρουσιαστή, “κομιστή DVD” και εκδότη εφημερίδας όλοι λίγο πολύ θα διαπίστωσαν, ότι το ρατσιστικό του λεξιλόγιο ήταν εφάμιλλο των χρυσαυγιτών. Προσωπικά με έπεισε απόλυτα πως όποιοι θίγονται οικονομικά ή πολιτικά, δεν διστάζουν καθόλου να συνταχθούν επιχειρηματολογικά ακόμα και με ακραίες δυνάμεις, (και αυτό το θεωρώ σημάδι σοβαρής ανησυχίας εκ μέρους τους).
Σαφέστατα λοιπόν όταν κάποιος στρέφει εναντίον του τους πάντες, αυτό σημαίνει ότι... κάποιους ενοχλεί. Θεωρεί λοιπόν κανείς, ότι όλο αυτό το σύστημα της μεταπολίτευσης δεν θα πρέπει να... ενοχλείται; Γιατί προσωπικά εκτιμώ, ότι όλες οι πρόσφατες εκλογές… τέτοια σαφή εντολή έδωσαν! Κατά συνέπεια λοιπόν, εκτιμώ ότι θα ήταν πιο λογικό να ανησυχούσαμε ή να διαμαρτυρόμασταν εάν κρίναμε ότι δεν ενοχλούνται, παρά για τον αντίθετο λόγο! 
Δυστυχώς όμως, διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν και αρκετοί που διέπονται απλά από ένα ανεξήγητο εγωισμό - απομεινάρι ίσως παλαιότερης πολιτικής απογοήτευσης. Δεν μου ακούγεται καλά στα αυτιά και στη λογική μου για παράδειγμα, να μιλά κάποιος για «ψέματα» κρίνοντας αυστηρά μία κυβέρνηση ενάμισι μόλις έτους, ενώ ανήκε σε εκείνους που επί ολόκληρες δεκαετίες έδειχναν ανοχή (πρώτος ο γράφων), στο... να φύγουν οι «βάσεις του θανάτου» κλπ… κλπ!!!

Το παιχνίδι της προπαγάνδας παίζεται σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας δραστηριότητας.
Έτσι κάτι ακόμα που "σφάζεται" είναι και Η ΑΛΗΘΕΙΑ!
Τα παραπάνω κέντρα θα συνεχίσουν να παραπληροφορούν, γιατί κανείς δεν μπορεί να τα σταματήσει εκτός από τον ίδιο τον πολίτη (εφόσον βέβαια το θέλει) με το να κρίνει και να διασταυρώνει την ορθότητα όσων διαβάζει ή ακούει.


Το σοβαρό όμως είναι, ότι το πολιτικο-εκδοτικό κατεστημένο και τα όργανά του, οι καλοπληρωμένοι τηλεαστέρες κονδυλοφόροι και εκδότες (για τους οποίους βεβαίως ΠΟΤΕ δεν υπήρξε οικονομική κρίση), που ταυτίζονται λεκτικά και με τις ακραίες φασιστικές δυνάμεις, οι οποίες χρησιμοποιούν δοκιμασμένα στην πράξη "εργαλεία", όπως η καλλιέργεια ξενοφοβίας και ρατσισμού.
Οι τελευταίοι επιπλέον παριστάνοντας τους... σούπερμαν και τους μπάτμαν, με τους υπερμεγέθεις τρικέφαλους ως απόδειξη ισχύος, προβάλλουν ως... αυτόκλητοι εθνικοί μας προστάτες, παρουσιάζοντας κάθε αποκρουστική πτυχή της "ιδεολογίας" τους όπως το μίσος, ως "εθνική υπόθεση".
Έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους παντού, και ιδιαίτερα στο διαδίκτυο, χτίζοντας την ύπαρξη τους πάνω σε λάσπη και ψέμα.. Όμως θα πρέπει να μας ανησυχήσει σοβαρά το γεγονός ότι πλέον οι λέξεις "φασισμός" και "ναζισμός", που παλιότερα ήταν συνώνυμα της ντροπής, του αίσχους και ύβρεις, πλέον απενοχοποιούνται στη συνείδηση πολλών συμπολιτών μας... Και προφανώς αυτό το άκρως ανησυχητικό γεγονός, αποτελεί τίμημα για τα μεγάλα κενά που άφησε η πολιτεία στην παιδαγωγική - εκπαιδευτική - μορφωτική διαδικασία επί δεκαετίες, που δεν άργησαν να καλυφθούν από περιθωριακές ιδεολογίες κάθε άκρου και χρώματος, όπως οι ψευδοαναρχικοί - μπαχαλάκηδες, ή διάφορα άλλα σχήματα χωρίς κοινωνική απήχηση και αναφορά και βεβαίως... από την πιο επικίνδυνη ακροδεξιά έκφραση η οποία εκπροσωπείται με δημοκρατικές διαδικασίες στη βουλή σήμερα ως τρίτο κόμμα! Τα... υποπροϊόντα φυσικά τα γνωρίζετε πια, είναι οι οπαδοί της γνωστής πια άποψης, "ότι κινείται... σφάζεται"!
Πρόσφατα παραδείγματα:
Α) Άρχισε πριν από λίγες μέρες να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η «πληροφορία», ότι δήθεν πρόσφυγες στην Ελευθερούπολη Καβάλας απαίτησαν "να σταματήσουν να χτυπούν οι καμπάνες" και ότι δήθεν "αποκαθήλωσαν την εικόνα της Παναγίας"!!!
Ο Μητροπολίτης φυσικά ΑΜΕΣΩΣ εξέδωσε διάψευση:
"Όσον αφορά δημοσίευμα της εφημερίδος Νεάπολις – Καβάλας την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, που αναφέρεται στο ότι οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες οι οποίοι και διαμένουν προσωρινά στο κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, «απαίτησαν» από τον Ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού της πόλεως, να σταματήσει τις κωδωνοκρουσίες διότι αυτές προσβάλλουν την θρησκευτική τους πίστη….
.Όσον αφορά την εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται αναρτημένη εντός του κλειστού γυμναστηρίου, γνωρίζουμε ότι βρίσκεται στον χώρο αυτό εξ αρχής.
Ο δε σεβασμός των προσφύγων προς τους Ιερείς που διακονούν στη φιλοξενία των είναι αυταπόδεικτος. Εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο την ευγνωμοσύνη τους για την συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας στην δύσκολη αυτή στιγμή της ζωής τους».
Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε ότι οι... ρέποντες προς την ικανοποίηση μόνο των πολιτικών ενστίκτων τους, ενίοτε εκφράζονται και με βάση το πρόσχημα της... υπεράσπισης της Ορθοδοξίας, της οποίας την διδασκαλία συνειδητά ακυρώνουν, πρώτα μέσα στην ψυχή τους και μετά με τις πράξεις τους!
Β) Πρόσφατα επίσης, κυκλοφόρησε η "πληροφορία" ότι η κυβέρνηση διέταξε δήθεν να ακυρωθούν οι παρελάσεις, (συνοδευόμενη από διάφορες φθηνές άκρως εθνικο - αλλοθρησκο - πολεμικές βλακείες, ενδεικτικές του διανοητικού επιπέδου όσων τις σκέφτονται.
Φυσικά όλοι θα διαπιστώσαμε το αν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα...
Τα δύο δημοσιεύματα που βλέπετε είναι ολοϊδια αλλά από διαφορετικές ιστοσελίδες με το ίδιο κείμενο και την ίδια φωτογραφία να κάνει βόλτες στο Ιντερνετ.
Γ) Όσοι παρακολουθούν την ΕΡΤ στα δελτία ειδήσεων θα διαπίστωσαν ότι στο πρόγραμμα της εντάχθηκε ένα τρίλεπτο δελτίο στα Αραβικά που το παρουσιάζει ο κ. Ουαλίντ Ελιάς, Λιβανέζος στην εθνικότητα, επαγγελματίας δημοσιογράφος - πολιτικός αναλυτής και ανταποκριτής στην Ελλάδα πολλών Αραβόφωνων εφημερίδων.
Βέβαια τα κρυφά και άνανδρα κέντρα καλλιέργειας ρατσιστικού μίσους και δυσφήμισης της κρατικής τηλεόρασης (την οποία κάποια συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα θυμίζουμε πως έκλεισαν) κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο την εικόνα μιας γυναίκας με ισλαμική μαντήλα με το σήμα της ΕΤ1 πάνω αριστερά. Χιλιάδες ήταν και εδώ οι καλοθελητές κοινοποίησαν την ψεύτικη φωτογραφία χωρίς να ενδιαφερθούν εάν είναι αλήθεια ή ψέμα. 
Η βρωμιά όμως ΠΑΝΤΑ φτάνει πρώτη, διαδίδεται πολύ πιο μακριά και πολύ πιο γρήγορα κατά τα πρότυπα των όσων έχουν διδαχθεί στις σχολές προπαγάνδας ενός από τα μεγαλύτερα καθάρματα του 20ου αιώνα, του Γιόζεφ Γκαίμπελς, δάσκαλο όχι απαραίτητα μόνο των νεοναζί αλλά κάθε πολιτικού ή οικονομικού κέντρου που υπερασπίζεται τα βρώμικα συμφέροντα του.
Δυστυχώς τέτοιες σπέκουλες (οι οποίες δεν έχουν τελειωμό και θα συνεχιστούν ακόμα πιο έντονα μέχρι τα οικονομικά συμφέροντα και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι του που ουσιαστικά διοικούσαν τη χώρα μέχρι χθες να επανακάμψουν), λειτουργούν σωρευτικά αρνητικά, και όσοι τις διαδίδουν αυτό το γνωρίζουν καλά. Όσο αφορά τον μέσο πολίτη, ο οποίος βομβαρδίζεται από ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών τον οποίο συχνά κοινοποιεί, έχει μία ηθική υποχρέωση να αναρωτιέται –τουλάχιστον- αν είναι αλήθεια πριν λειτουργήσει ως πλοκάμι της μαύρης προπαγάνδας.
Και όμως η κοινωνία μας δείχνει πλέον να κλείνει μάτια και αυτιά, να μην αντιδρά και αντίθετα να ανταποκρίνεται θετικά στον εκφασισμό της.
Να μην ξεχνάμε ότι η τέχνη αυτή αξιοποιήθηκε αποδοτικότατα με τον ίδιο τρόπο (με άλλα βεβαίως μέσα) από τον μακελάρη της ανθρωπότητας Αδόλφο Χίτλερ του οποίου τους σημερινούς θαυμαστές έχουμε την "τιμή" να... απολαμβάνουμε σε πλήρη δράση.
Ζούμε δυστυχώς υπό συνθήκες που θυμίζουν "το φίδι στον κόρφο μας" το οποίο μας σταλάζει λίγο - λίγο το δηλητήριο του. Ας είμαστε περισσότερο επιφυλακτικοί και ας έχουμε το νου μας καθαρό σκεπτόμενοι τις συνέπειες που θα έχει αργότερα σε εμάς και στην πατρίδα μας αυτό το μπούμερανγκ της παραπληροφόρησης...


Υ/Γ Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι πίσω από τους εντυπωσιακούς και συνήθως παραπλανητικούς τίτλους διαφόρων ιστοσελίδων, με πρώτο το facebook το οποίο τις συγκεντρώνει σχεδόν όλες, υπάρχει και πολύ χρήμα το οποίο προκαλείται από ένα απλό "κλικ" στον υπολογιστή πάνω σε κάποια εντυπωσιακή πληροφορία - σκουπίδι. Πολλά "κλικ" σημαίνει και περισσότερα χρήματα. Οι ιδιοκτήτες τέτοιων ιστοσελίδων, δεν είναι ούτε ιδεολόγοι ούτε ενδιαφέρονται για την ενημέρωσή σας.
 Είναι κοινοί απατεώνες που απλά... γνωρίζουν κάποια περισσότερα πράγματα για το διαδίκτυο και την τέχνη της παραπληροφόρησης και επινοούν "ειδήσεις" σκουπίδια, με στόχο να προκαλέσουν την περιέργεια σας και φυσικά το "κλικ" σας το οποίο μεταφράζεται σε αύξηση της επισκεψιμότητας και φυσικά χρήματα στον λογαριασμό τους.
Επειδή μάλιστα η ψυχοσύνθεση μας ιδιαίτερα υπό προβληματικές κοινωνικές συνθήκες, άγεται και φέρεται άμεσα από την τρέχουσα κατάσταση, σε συνδυασμό με τα πιστεύω και τα ενδιαφέροντά μας αλλά και με άλλους παράγοντες, (π.χ ηθικές ευαισθησίες), πέφτουμε εύκολα θύματα παραπληροφόρησης, αλλά γινόμαστε και θύτες, όταν κοινοποιούμε ότι διαβάζουμε αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τα έσοδα των απατεώνων του διαδικτύου, μέσω του μετρητή επισκεψιμότητας της Google και των διαφημίσεων της (πρόκειται για μία έξυπνη επινόηση της παντοκράτειρας Google, που θα περιγράψουμε άλλη φορά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου