Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΠΡΟΚΗΡΥΧΤΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΝΕΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΑ

Γράφει ο Βασίλης Δημητριάδης
Αντιδήμαρχος του Δήμου Παλλήνης με αρμοδιότητα στην ανάπτυξη και συντήρηση πρασίνου

Κάθε φορά που γίνεται αναφορά σε κάποιο νέο έργο (στην προκειμένη περίπτωση την κατασκευή τεσσάρων νέων πλατειών στο Γέρακα) θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι από το στάδιο της πρώτης σκέψης αντιμετώπισης κάποιας ανάγκης που το επιβάλλει, μέχρι την παράδοσή του για χρήση από τους δημότες, παρεμβάλεται ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που περιλαμβάνει:
Μελέτη - κοστολόγηση - αναζήτηση πόρων - δεκάδες τυπικές διαδικασίες έγκρισης από διάφορα θεσμικά όργανα κάθε επιπέδου και αρμοδιότητας (υπουργεία - περιφέρεια - αποκεντρωμένη κλπ) - προκήρυξη του έργου - ανάδειξη αναδόχου - κατασκευή κ.λ.π.
Η (πρόχειρη και απλοϊκή) παραπάνω παράθεση των απαιτούμενων διαδικασιών, κρύβει από πίσω της εκατοντάδες ώρες εργασίας πολλών ανθρώπων, οι οποίοι στα πλαίσια της επιστήμης τους μελετούν και παρακολουθούν την πορεία του τεχνικού έργου μέχρι να φτάσει η μέρα που κάποια συνεργεία και μηχανήματα θα κάνουν την εμφάνισή τους και θα αρχίσουν τις εκσκαφές.
Και φυσικά μετά αρχίζει η νέα φάση παρακολούθησης της σωστής εκτέλεσης του κάθε έργου μέχρι την παράδοσή του για χρήση.
Κρίνω απαραίτητη την παραπάνω εισαγωγή, για να κατανοηθούν τα μεγέθη αλλά και οι διαδικασίες, γιατί πολλές φορές αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της τακτικής του αντιπερισπασμού από την αλήθεια, στα πλαίσια παραταξιακής αντιπαράθεσης όπου τα ενδιάμεσα στάδια «χάνονται» και την θέση τους παίρνουν (στα λόγια φυσικά) διάφορες άλλες μέθοδοι που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα όρια του... μεταφυσικού.
Ο λαϊκισμός, βλέπετε, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα της πολιτικής δυστυχώς ήταν, είναι και θα είναι εδώ για πάντα δηλητηριάζοντας τις κοινωνίες και τους θεσμούς. Ειδικά μάλιστα όταν οι κοινωνίες έχουν υποστεί και τις καταστροφικές συνέπειες των αφοφάσεων και ενεργειών αποτυχημένων διαχειριστών της εξουσίας τότε βρίσκει πολύ γόνιμο πολιτικό έδαφος.
Στο επόμενο χρονικό διάστημα λοιπόν όταν θα γίνεται αναφορά για προκηρύξεις έργων, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε ότι ήδη έχει καλυφθεί η μισή απόσταση μέχρι να τα δούμε ολοκληρωμένα και να τα καμαρώνουμε.
Και όχι με κάποιες ανεξήγητες «μαγικές» διαδικασίες αλλά με πολλή δουλειά δεκάδων ανθρώπων σε κάθε στάδιο, από τον οραματισμό μέχρι την υλοποίηση.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα σχετικά στοιχεία της προκήρυξης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Παλλήνης όπως προβλέπουν οι διαδικασίες προκήρυξης και είναι διαθέσιμα μέχρι και την μικρότερη τεχνική λεπτομέρεια σε όποιον ενδιαφέρεται .

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 770.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Παλλήνης.

Το σίγουρο είναι (και σας καλώ να το επιβεβαιώσετε οι ίδιοι), ότι δεν πρόκειται να βρείτε καμία αναφορά για κανένα από τα έργα τα οποία ανακοινώθηκαν και μας αφορούν όλους, στις διάφορες ιστοσελίδες που... κόπτονται για την ενημέρωσή μας, εφόσον ΔΕΝ εξυπηρετούν τις αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες τους, όπου η Δημοτική αρχή, όσο έργο και να παράγει, θα πρέπει να παρουσιάζεται πάντα ως... μη ικανή!
Όμως σας παρουσιάζω αυτές τις τέσσερις πλατείες  με τον μοναδικό τρόπο που προσφέρει η τεχνολογία της Google ώστε να γνωρίσετε που βρίσκονται.

Η ΜΕΛΕΤΗ:
Με τη μελέτη αυτή, προβλέπεται η κατασκευή των έργων ανάπλασης, που αφορούν κοινόχρηστους χώρους, στη Δημοτική Ενότητα Γέρακα του Δήμου Παλλήνης.

Οι χώροι οι οποίοι αφορά είναι: 

1) Ο.Τ. 732, περιοχή «ΚΕΝΤΡΟ», επί των οδών Έβρου, Ροδόπης, Αττικής και Ξάνθης, 








2) Ο.Τ. 332, περιοχή «ΜΠΑΛΑΝΑ», επί των οδών Ρώμα, Περάνθη, Ξενοπούλου και Δραγούμη, 








3) Ο.Τ. 222, περιοχή «ΜΠΑΛΑΝΑ», επί των οδών Χαλεπά, Βηλαρά, Γαζή και Δροσίνη, 






Ο.Τ. 850, περιοχή «ΓΑΡΓΗΤΤΟΣ ΙΙ», επί των οδών Αριάδνης, Περσεφόνης, Λήδας και Δανάης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου