Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΝΤΖΑΣ


Πρόκειται για πολύ ευχάριστη είδηση, που αφορά την αναπαλαίωση και ανάδειξη του ιστορικού για την ευρύτερη περιοχή, Σιδηροδρομικού Σταθμού των πάλαι ποτέ Αττικών Σιδηροδρόμων στην Κάντζα, ο οποίος βρίσκεται -όπως γνωρίζετε- έξω από το πρώην εργοστάσιο ΚΑΜΠΑ, το οποίο κάποτε εξυπηρετούσε.
Συγκεκριμένα το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και τεχνικών έργων που έχει υπό την επίβλεψή της την Αττική, εισήγαγε προς συζήτηση στη Γραμματεία του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Αττικής, το ζήτημα της έγκρισης της σχετικής μελέτης και ταυτόχρονα κοινοποίησε το σχετικό έγγραφο  και προς την υπηρεσία δόμησης του Δήμου Παλλήνης. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για ένα εξαιρετικής ομορφιάς και αρχιτεκτονικής κτήριο, όπως και τα περισσότερα που υπήρχαν (και ακόμα υπάρχουν) κατά μήκος της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής.
Δυστυχώς όπως συμβαίνει με αυτά τα κλασικά αριστουργήματα, σε όλη την Ελλάδα, όταν πάψουν να χρησιμοποιούνται, εγκαταλείπονται στην τύχη τους και παραδίδονται στις φθορές του χρόνου και -δυστυχώς- των βανδαλισμών. Κτήρια τα οποία στέκονταν επί δεκαετίες, μπορεί μέσα σε λίγα χρόνια να μετατραπούν σε ερείπια. Κάτι που ευτυχώς δεν φαίνεται ότι θα συμβεί με το συγκεκριμένο κτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου