Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Δημοτικές εκλογές 2019 - Υποψήφιοι σωτήρες Harry Poter V.2

The Harry Potter and the Facebook Philosopher's

(Γράφει ο Βασίλειος Δημητριάδης - Υπερήφανος Πόντιος εις την καταγωγήν,
πρώην τοπικής εμβελείας δημοσιογραφεύς και νυν υποψήφιος - να μην ξεχνιόμαστε)

Δημοτικές εκλογές και πάλι... Σιγά το νέο θα μου πείτε.
Έχετε δίκιο. Δεν θα αναφερθώ σε αυτές όμως (ως διαδικασία) άμεσα τουλάχιστον.
Θα αναφερθώ στο γνωστό είδος υποψηφίου δημάρχου τύπου... “Χάρρυ Πότερ Version 2” που κάνει την εμφάνιση του κάθε τέτοια εποχή, όταν αναβιώνουν και οι διάφοροι αρχαίοι αρχιτέκτονες ή πολιτικοί όπως ο Καλλικράτης ή ο Κλεισθένης του Αλκμεωνίδου ο Αθηναίος.
Και ενώ τα δημιουργήματα των νέων πολιτικών φέρουν σημαντικά ονόματα, όσο αφορά το πνεύμα των δημιουργημάτων τους δεν θα έλεγα το ίδιο. Γιατί ειδικά στο τελευταίο δημιούργημα που ονομάστηκε παραπλανητικά "Κλεισθένης", βλέπουμε ότι ακόμα και τα βασικά φίλτρα πολιτικής ποιότητας που υπήρχαν για τη συμμετοχή κάποιου σε ένα θεσμικό όργανο να καταργούνται.
Έτσι θα δείτε σκηνές απείρου κάλλους με διάφορους της κατηγορίας "όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω και σίδερα μασάω" και όλα τα σχετικά να έχουν πλέον την δυνατότητα εκλογής...
Αυτός ο τύπος υποψηφίου μάλιστα, είναι εσχάτως πολύ διαδεδομένος και χαρακτηρίζεται από την σιγουριά που βγάζει για την σωτηρίαν του τόπου.
Ειδικά όταν μηδενίζει τα πάντα, κατηγορεί ως μέλη της μαφίας τους πάντες δηλώνει ότι "όλα αυτά τελείωσαν" αφού τώρα πια “ενεφανίσθη ο ίδιος/α εις την πολιτικήν ζωήν, ίνα μας σώσει από την ανικανότηταν των... ανίκανων ανικάνων, που διοικούσαν με αντιδημοκρατικόν (φυσικά) τρόπον και αδιαφανώς (πάντα) κρύβοντας το πραγματικόν τους πρόσωπον αναγκάζοντας τα θύματα τους επί πενταετίαν ή εξαετίαν (προσέξτε) ΒΙΑΙΩΣ να… ασκούν καθήκοντα αντιδημάρχου"!
Και φυσικά να θυμηθούν και να κοινοποιούν μετά μανίας εις το Facebook πως υπάρχουν συνεργάτες του Δημάρχου που έχουν "ύποπτο" παρελθόν (πάντα έχουν ύποπτο παρελθόν οι συνεργάτες του Δημάρχου, μην το συζητάτε) και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών ελέγχονται διότι μικροί είχαν... κλέψει το γλυκό από το πάνω ντουλάπι της κουζίνας τους. Αμέ! 

Αυτό όμως είναι το ένα μέρος της ταλαιπωρίας στην οποία σας υποβάλλω αναγνώστα μου με το παρόν κείμενο διότι... Θαύμα!!! Θαύμα!!!
Ξαφνικά εγέννετω φως!!! Ενεφανίσθησαν και εις τον Δήμον μας οι υποψήφιοι "Χάρρυ Πότερ Version 2"!
Σε απευθείας σύνδεση παρακαλώ μέσω διαδικτύου και με δορυφορική σύνδεση με τα προβλήματα του τόπου. Και όλοι εμείς βρεθήκαμε να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο που τόσα χρόνια δεν είχαμε ανακαλύψει τον παράγοντα... "Σωτήρ Hουarry" και τους υποψηφίους υποσωτήρες του, που συνεχώς βομβαρδίζουν (μέσω facebook) την δημοτική αρχή με αναρτήσεις όπως γεμίσαμε λακούβες χωρίς φερμουάρ, κλαδιά και φυσικά το κλασικό ξοδέψατε υπόπτως (βεβαίως - βεβαίως) χρήματα των δημοτών.
Όχι παίζουμε!
Πρέπει να είχαμε πολύ μειωμένη αντίληψη τόσα χρόνια και δεν είχαμε ανακαλύψει αυτόν τον... μαγικό τρόπο που μας εισάγουν οι διάφοροι περιοδεύοντες Σωτήρες, ώστε να ξεκολλήσουμε την πόλιν από το μηδέν (διότι να ξέρετε, πάντα η πόλη που προεκλογικά οι ίδιοι ισχυρίζονται πως θα εκτινάξουν εις το άπειρον, βρίσκεται στο απόλυτο... μηδέν και δεν σηκώνω κουβέντα. Είναι τσεκαρισμένο)!
Και να ξέρετε ότι η τύχη μας είναι μεγάλη. Γιατί έπρεπε να περάσουν δεκαετίες ώσπου να ταιριάξουν οι πλήρεις (;) περιστροφές γύρω από τον Δήμο του κατάλληλου υποψηφίου τύπου “Χάρρυ Πότερ” και των δορυφόρων του, ώστε η ευθυγράμμιση τους να δώσει ένα αποτέλεσμα Σωτήριο για τον τόπο.
  • Τσακ! Και... να γιοφύρια σε κάθε γειτονιά! 
  • Ξανατσάκ και... ιδού η γέφυρα τύπου Ρίο Αντίριο από το Σταυρό στο Πικέρμι κλπ κλπ...
  • Ξαναματατσάκ και... να ένα Μητροπολιτικό πάρκο όπως αυτό της Νέας Υόρκης (να μην πω και ανώτερο). 
  • Ξαναματαπαράτσακ και... να οι έγχρωμοι ποδηλατόδρομοι σε κάθε γειτονιά όπως αυτοί εις τας Ολλανδίας και Γερμανίας. Τέτοια μεγαλεία!!!
Αντίθετα οι "συμβατικοί" δήμαρχοι (εν χορώ παρακαλώ όλοι μαζί να αναφωνήσουμε... "ουουουου"), ήταν πάντα δυσκοίλιοι με αυτούς τους… νεωτερισμούς, τηρώντας ξεπερασμένες διαδικασίες όπως οι συντάξεις μελετών, η υποβολή τους σε προγράμματα χρηματοδότησης, (λησμόνησα να επισημάνω ότι εκτός των άλλων μπορούμε να... κόψουμε και έως 100 δις ευρώ εις το νομισματοκοπείον δια τις ανάγκες του Δήμου, ή να φτιάξουμε δικό μας να μην τους έχουμε ανάγκη τους τσιγγούνηδες), οι δημοπρατήσεις των έργων και ένα σωρό ασήμαντα και χρονοβόρα.
Βέβαια, το ότι αυτός είναι και ο μοναδικός νόμιμος και λογικός τρόπος για να γίνουν έργα υποδομής (μέχρι την θεσμική αναγνώριση της μαγείας ως μέθοδο αυτόματης υλοποίησης έργων), αποτελεί φυσικά μία… ασήμαντη λεπτομέρεια, η οποία ξεπερνιέται εύκολα και αυτή με το χτύπημα του μαγικού ραβδιού και διαφόρων μαγικών φίλτρων αλλά ας μην επεκταθώ εις τα ενδότερα του μυστικισμού και μαθαίνετε και σεις, σιγά μην σας μυήσω εις την χημικήν μαγείαν ή στην ταχυδαχτυλουργίαν...
Έτσι λοιπόν προκύπτουν διάφοροι υποψήφιοι δήμαρχοι και παράγοντες - απόφοιτοι της γνωστής σχολής μαγείας (βεβαίως - βεβαίως) να μην ξεχνούμε που ισχυρίζονται με απόλυτη βεβαιότητα ότι κατέχουν τις λύσεις σε ένα μακρύ, κατάλογο προβλημάτων σχετικών με την τοπική κοινωνία, όπως π.χ η... συμφωνία των Πρεσπώνε, και φυσικά παράλληλα μας ενημερώνει πως ο Δήμαρχος Παλλήνης, τελικά φέρει ακέραια την ευθύνη για την υπογραφή της, με τη χρήση κάποιας εξίσωσης 18ου βαθμού δεν θυμάμαι ακριβώς, δεν είμαι καλός στα ανώτατα μαθηματικά...
Βέβαια καλά θα κάνουμε να τα βάζουμε και με την τύχη μας που τόσα χρόνια αναγκαστήκαμε να ακολουθούμε... γήινες μεθόδους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μας μάστιζαν...
Όμως και ο προεκλογικός Νόμος είναι σαφής αγαπητέ αναγνώστη.
Τα φαινόμενα "Χάρρυ Πότερ" εκτός του ότι φροντίζουν για την αναψυχή σου, φροντίζουν και για την αναβάθμιση σου από την άγρια πρωτόγονη κατάσταση που σου έχουν επιβάλλει να ζεις οι δημοτικές αρχές ταυτόχρονα (προσέξτε) με την διατήρηση της καθαρότητας της φυλής μας!!!
Δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβώς την κατάστασιν σας εάν αντέξατε να διαβάσετε μέχρι εδώ, όμως αισθάνομαι ότι την επιβαρύνω με επιπλέον δόσεις παραλογισμού γι΄ αυτό σταματώ εδώ. Θα επανέλθω βεβαίως διότι οι αφορμές είναι τόσες πολλές που δεν θα αντέξω εις τον πειρασμόν.
Φυσικά όλα έχουν ημερομηνία λήξης, αφού στις 26 Μαΐου που θα τελειώσει ο πληκτρολογιακός "αγώνας" των ψεύτικων προφίλ του Facebook που σαφέστατα θα μας έχει κάνει... σοφότερους, θα χάσουμε και όλους του μάγους (Hουarryδες) ως... δια μαγείας και… πάπαλαααα και η αναψυχή.
Κρίμας και θα στενοχωρηθώ πολύ να το ξέρετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου