Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Λαϊκισμός, και το νέο σκηνικό... παρασκηνίου

Και μετά την (πιστεύω πρόσκαιρη γιατί σίγουρα θα επανέλθουν), αποκατάσταση της ηρεμίας και μέχρι την επόμενη -στημένη- παρωδία προεκλογικών υστεριών του τύπου "Η Παλλήνη θα γίνει ένα απέραντο hot spot" αλλά και μετά και την σε πλήρη εναρμόνιση των τοπικών (?) ακραίων λαϊκιστών με τους ναζί της Χ.Α, (βλέπε ερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα της δομής φιλοξενίας ανήλικων), σκέφτομαι τα εξής:
Για ελάτε στη θέση των (όχι μόνο πολιτικά αλλά και των φυσικά απόντων από το 2014), σκεφτείτε και τους όψιμους Μεσσίες που επιχειρούν να μετατρέψουν τον πολιτικό διάλογο, σε... φεστιβάλ ειρωνείας, συκοφαντίας και κατευθυνόμενου ακροδεξιού παραλογισμού.
Ελάτε στη θέση όλων εκείνων που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πραγματικό έργο, με οδό και αριθμό. Που όποιος θελήσει να δει βρίσκεται εκεί υλοποιημένο και μπορεί να πάει να το δει.
Εκείνων που όχι μόνο δεν έχουν την παραμικρή άποψη ή όραμα για το μέλλον του Δήμου μας, αλλά για να διαμορφώσουν τη θέση τους, περιμένουν την θέση της δημοτικής αρχής ώστε να υιοθετήσουν την ακριβώς αντίθετη! Αντικειμενικά λοιπόν. Όλοι αυτοί τι περιθώρια έχουν για να πουν στις επόμενες εκλογές "είμαστε και εμείς εδώ";
Μόνο σπέρνοντας τη διχόνοια, και το γνωστό παραπέτασμα λαϊκίστικου νέφους ώστε να ακούγονται μόνο οι κραυγές τους. Γιατί φυσικά η εικόνα τους διαψεύδει και τους εκθέτει.
Όμως θα πρέπει και να σταθώ και και στην πολιτική - προεκλογική στάση όλων των άλλων (εξαιρώ την Λαϊκή Συσπείρωση που ακολουθεί με συνέπεια τον δικό της συμβατό απόλυτα με την φιλοσοφία της πολιτικό δρόμο), που έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ πιο επαγγελματίες και πολύ πιο αδίστακτους λαϊκιστές. Όπως και να έχει το φαινόμενο αυτών των εκλογών δεν το έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν και αιφνιδιάστηκαν και οι ίδιοι.

Βλέπουμε λοιπόν:
α) "Ανίερες" συμμαχίες και διαμόρφωση ΚΟΙΝΟΥ μετώπου, με την μη υποβολή ψηφοδελτίου τοπικής κοινότητας από δύο συνδυασμούς. Φυσικά υπάρχει και άλλη ερμηνεία του γεγονότος, όπως η μη δυνατότητα συγκρότησης τοπικού ψηφοδελτίου. Αν συμβαίνει αυτό βεβαίως προκαλούνται επιπλέον ερωτήματα για την δυνατότητα των συνδυασμών αυτών να διεκδικήσουν τη διοίκηση του Δήμου μας.
β) Στην αρχή της προεκλογικής περιόδου σε τοπική ιστοσελίδα είδαμε δημοσίευμα υπό τον τίτλο "γυναικεία υπόθεση" τις φωτογραφίες τριών υποψηφίων δίπλα - δίπλα. Θεωρώ ότι ως κίνηση δεν ήταν μόνο άστοχη, ήταν και μία προβοκάτσια "μπούμερανκ" αφού και οι δύο εκ των τριών των φωτογραφιών, όσο και να διαφωνεί κανείς μαζί τους, ότι και να έχει γίνει στο παρελθόν κανείς μα κανείς και ιδιαίτερα η δημοτική αρχή δεν θα τις έβαζε στο ίδιο κάδρο ούτε καν χαριτολογώντας.
Δεν μας αφορά φυσικά, όμως προκαλούνται ερωτήματα..
γ) Τροφοδότηση για μια ακόμα προεκλογική περίοδο της γνωστής τοπικιστικής ρητορικής.
Πρόσφατο μέγιστο και χαρακτηριστικό παράδειγμα η δημιουργία "πράσινου σημείου" και Σ.Μ.Α στο Δήμο μας.
δ) Προσπάθεια συκοφάντησης της δημοτικής αρχής με δήθεν έμμεσες κατηγορίες οικονομικής αλλά και και πάσης άλλης φύσεως, (ότι νάναι δηλαδή), αρκεί να έχει αυτό το χαρακτηριστικό της εκτόξευσης λάσπης και ατιμωτικών κατηγοριών στους πολιτικούς αντιπάλους.
Να επισημάνω ότι στις προηγούμενες εκλογές είδαμε ακόμα και σε προεκλογικό πρόγραμμα παράταξης (το οποίο αν δεν κάνω λάθος ονομάζεται "πρόγραμμα" γιατί προορίζεται για να αποτυπωθεί τι και με ποια βήματα θα διαχειριστεί τον Δήμο μία παράταξη εάν του ανατεθεί η διοίκηση του), να φιγουράρει ένας... έλεγχος του Σ.Δ.Ο.Ε από το 2011 ο οποίος εξελισσόταν εκείνη την εποχή και να παρουσιάζεται ως... "δαμόκλειος σπάθη" η οποία θα... έκοβε το κεφάλι του Δημάρχου.
Φυσικά και αυτός ο έλεγχος και όλοι όσοι ακολούθησαν (κάποιοι το έχουν και ως χόμπι) είχαν το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα μόνο... που παρέλειψαν -φυσικά- να το ανακοινώσουν.
Και φυσικά το κεφάλι του Δημάρχου έμεινε στη θέση του και μάλιστα τον εμπιστεύτηκαν ξανά οι συμπολίτες του δίνοντας του ένα ποσοστό 65% !!!
Όλα αυτά δεν είναι πρακτικά παρά η εφαρμογή της παλιάς γνωστής μεθόδου του αντιπερισπασμού του ενδιαφέροντος από το τεράστιο έργο (το οποίο αποδεικνύεται ανά πάσα στιγμή) σε κάτι άλλο, οτιδήποτε άλλο ακόμα και σε ζητήματα όπου τα κέντρα αποφάσεων βρίσκονται εκτός Δήμου και πολύ πιο ψηλά από αυτόν. Παράδειγμα η δημόσια ασφάλεια, λες και οι Δήμοι διαθέτουν ένοπλα σώματα ασφαλείας. Όχι βέβαια ότι δεν το γνωρίζουν, απλά πρέπει να λένε και κάτι που "να σπάει" την αυτοδιοικητική σιγή τους!
Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός, ο λαϊκισμός, η (σώνει και καλά) κατασκευή του θεατρικού σκηνικού που θα περιλαμβάνει λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς για τα οποία πάντα θα φταίει "ο Δήμαρχος" λοιπόν σε όλο του το "μεγαλείο" και σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές...
Καλή μας... ακρόαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου